Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar rammade sportaffär med bil

/
  • Skadorna på butiken blev betydligt kostsammare än värdet på det som inbrottstjuvarna fick med sig. De lyckades rafsa ihop kläder till ett värde av runt 30 000 kronor. Dessutom lyckades polisen gripa dem redan en halvtimme efter kuppen.

Med en stulen Dodge van som murbräcka rammade tjuvar tidigt i går morse entrén till Lindbloms cykel och sport. Men tack vare ett vittne kunde polisen gripa dem i Lomtjärn, fem kilometer därifrån, en knapp halvtimme efter kuppen.

Annons
Klockan var runt kvart i fem i går morse när tjuvarna slog till mot sportaffären i Njurundabommen.
Hyresgästerna vaknade av en duns och sedan gick larmet, säger butiksägaren Kent Lindblom.
Polisen larmades 04.52 och redan klockan 05.12 kunde en polispatrull gripa tjuvarna, två män 19 respektive 28 år gamla, utmed Ljungans strand i Lomtjärn. Det snabba gripande berodde på att ett vittne följt efter gärningsmännen och kunde leda polisen rätt.
Vid kuppen kom tjuvarna, som är välkända hos polisen, enbart över en del kläder som fanns precis innanför butiksdörren. Öppningen i den rammade entrén var inte tillräckligt stor för att få med sig cyklar och andra mer värdefulla sportprylar.
De snodde grejer för uppskattningsvis 30 000 kronor. Det var några billiga munkjackor som man inte får mycket för om man försöker sälja, säger ägaren Kent Lindblom.
Tillsammans med sonen Per och svärsonen Daniel står han och ser på förödelsen. Hela väggen med skyltfönstret är intryckt. Dörren hänger på sned.
I förhållande till vad de förstört är det inte klokt. De som gjort de här är dumma i huvudet, säger Kent och skakar på sitt.
För ungefär två veckor sedan utsattes butiken för ett inbrottsförsök.
Då försökte de ta sig in genom dörren, men de fick inte sönder rutan i dörren då.
Kent Lindblom håller det inte för otroligt att det är samma killar som genomförde också gårdagens kupp. Även i våras utsattes affären för ett misslyckat inbrottsförsök. För några år sedan hade han tjuvar inne i butiken, men även den gången kunde gärningsmännen gripas av polisen.
Redan i går morse var hantverkare på plats för att åtgärda den demolerade entrén. Ett jobb som kan bli besvärligt eftersom hela väggen har tryckts in.
Sedan är det problem att få fram en sådan här dörr. Men vi har fått tag i en dörr som ska passa tills vi får fram den riktiga, säger Per Lindblom.
Men trots att butiksentrén i går var förvandlad till en byggarbetsplats höll sportaffären öppet som vanligt.

Mer läsning

Annons