Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar sågade upp taket på bensinstation i Bydalen – organiserad liga kan ligga bakom

Inbrottstjuvar tog sig in via taket på Shell Punkten i Bydalen. Tekniker är där för att försöka säkra bevismaterial.
– Vi kan inte utesluta att det är samma liga som nyligen rest in i Sverige och ägnat sig åt den här typen av inbrott längre söderut, säger polisens joruhavande förundersökningsledare Anderz Ohlsson.

Annons

Vid tretiden under natten mot söndag gick larmet. Ett vaktbolag åkte dit – men de kunde inte se att något hade hänt.

– Därför blev det inget polisärende i det skedet. Men när personal kom på morgonen såg de att någon sågat upp taket. Sannolikt blev de avbrutna innan de hunnit ta sig in på kontoret, säger Anderz Ohlsson.

Polisens tekniker letar spår på platsen.

På söndagseftermiddagen letade en av polisens tekniker efter spår vid anläggningen. På taket kunde man se rester av uppbruten isolering som tjuvarna troligen lämnat efter sig när de lämnade platsen.

– Det är ett relativt ovanligt sätt att göra inbrott – en så kallad rififikupp, man behöver viss utrustning. Därför utesluter vi inte att det kan vara samma liga som ägnats sig åt den här verksamheten längre söderut i landet. Det finns bland annat spår i form av fotavtryck därifrån och har vi tur kan vi koppla ihop ärendena, säger Ohlsson.

Enligt polisanmälan ska man ha tagit sig in i en del av byggnaden.

– Men man har inte fått med sig något vad jag vet, säger Sven-Olof Gustavsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Fakta: Rififikupp

Rififikupp kallas inbrott då förövare tar sig in genom taket till lokaler eller affärsutrymmen med syfte att stjäla eller råna. Även rånkupper som genomförs genom att förövarna (försiktigt och utan att utlösa larm) tar sig in i lokaler genom väggar eller golv kallas vanligtvis för rififikupper.

Källa: Wikipedia

På taket syns spår där tjuvarna tog sig in.
Polisens tekniker letar spår på platsen.
Shell i Bydalen.

Mer läsning

Annons