Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trasig bankomat ställer till det för Alnöbor – pensionärer drabbas hårdast: "Det är för jävligt"

Under en veckas tid har bankomaten på Alnö inte fungerat. Enligt Jan van De Hoef som bor på Alnö är det ett hårt slag mot Alnöborna. "Det är många pensionärer som drabbas hårt av detta", säger Jan van De Hoef.

Annons

Bankomaten på Alnö är den enda bankomaten i närheten. Att åka in till Sundsvall för att ta ut pengar skapar stora problem, enligt Jan van De Hoef.

Läs mer: Bankomater och kontanter försvinner

– Jag har stora hjärtfel och dålig syreupptagning, det är inte så enkelt för mig att ta mig hit heller. Nu är det ännu värre eftersom bankomaten inte fungerar, säger Jan van De Hoef.

Jan van De Hoef och Alf Nordkvist

Informationen kring när bankomaten ska vara i funktion igen är knapphändig. Jan van De Hoef har under några dagars tid försökt få reda på när man ska reperara den men fått tvetydiga svar.

Läs mer: Bankomater plockas bort i Sundsvall – därför har de försvunnit

– Jag ringde i måndags igen och försökte få svar. Då sa dom att man skulle laga den samma kväll vid sjutiden. Men den är fortfarande trasig. Det gör mig förbannad, säger Jan van De Hoef.

– Det var någon som sa att det eventuellt var en sprängd kabel i maskinen men jag vet inte. Vi behöver vår bankomat. Det känns som om vi aldrig kommer få tillbaka den och det vore katastrof.

Alnös enda bankomat

När Sundsvalls Tidning når kundservice för bankomaterna i Sverige säger dom att man håller på att lösa problemet och att man hoppas att den ska fungera snart igen men att man inte kan ge någon exakt tid.

Mer läsning