Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre lägenhetsinbrott inom två timmar

Under gårdagskvällen gjordes tre lägenhetsinbrott mellan 16.20 och 17.30. Vid två av dem har vittnen upptäckt att något pågått men under tiden de larmat har tjuvarna hunnit lämnat platsen

Annons
Tjuvarna slog till i Kvissleby, Bosvedjan och på Riddargatan under eftermidagstimmarna. Mellan 16.20 och 16.50 härjade de i Kvissleby. Där bröt de upp en lägenhetsdörr med en kofot. Rev runt bland sakerna och tog mycket med sig.
17.30 var det dags i Bosvedjan på Bågevägen. Ett vittne såg att dörren till grannen var uppbruten, men när han kände efter gick det inte att öppna. Han insåg att tjuvarna stod på andra sidan och höll emot. Han skyndade sig in i sin bostad och ringde polisen. På den korta tiden som förflöt innan han åter befann sig vid den uppbrutna lägenhetsdörren hade förövarna lämnat platsen. Familjen var bortrest men via telefon har man kommit fram till att i alla fall en dvd och en playstation är borta.
Riddargatan på Haga var nästa mål klockan 17.50. Där såg också en man att dörren var uppbruten och gick för att larma polisen, under tiden försvann tjuvarna därifrån.
Polisen har säkrat spår från samtliga inbrott men däremot är det dåligt med vittnesuppgifter. Jourhavande förundersökningsledare Mats Anrep vädjar till allmänheten att meddela om de sett något.
Det finns en teoretisk möjlighet att det kan röra sig om samma gärningsmän, säger han.

Mer läsning

Annons