Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre lärare i Sundsvall nominerade till Guldäpplet: "Fantastiskt roligt"

Bland 107 nominerade till det prestigefyllda lärarpriset Guldäpplet återfinns tre lärare från Sundsvall. Både IT-pedagogen Mathias Mjörnheim, idrottsläraren Anette Bergman och spanskaläraren Renée Diaz har nu chansen att bli en av tre slutkandidater.

Annons

Anette Bergman, Stöde skola, och Mathias Mjörnheim, Skönsmons skola och Renée Diaz är alla nominerade till Guldäpplet.

Guldäpplet är ett årligt pris som går till personer som gjort särskilda pedagogiska insatser under det gångna året. Priset tilldelas en eller flera lärare som funnit på nya inspirerande sätt sätt att utnyttja den digitala tekniken inom undervisningen.

Från Sundsvalls kommun är i år Mathias Mjörnheim, IT-pedagog på Skönsmons skola och idrottslärare Anette Bergman, verksam på Stöde skola, två av totalt 107 nominerade lärare. Båda är förstelärare på respektive skola.

– Det finns väldigt många duktiga pedagoger på våra förskolor och skolor som tar stöd av de digitala verktygen och delar med sig av sin kunskap till sina kollegor! Även detta år har vi lärare som är nominerade till Guldäpplet! Fantastiskt roligt! säger Lennart Henriksson, IT-samordnare Sundsvalls kommun, Barn- och utbildningsförvaltningen i ett pressmeddelande.

Även spanskalärare Renée Diaz från Engelska skolan är nominerad till Guldäpplet. Även hon är förstelärare.

– En fantastisk lärare som alla andra nominerade. Hon driver just nu ett projekt där eleverna kan få läxhjälp genom nätet. När eleverna loggar in finns en lärare på plats och kan ta emot olika frågor och ge annan typ av hjälp genom att chatta med eleverna. Det projektet är inne på sitt tredje år. Renée är en engagerad och fantastisk mentor, säger rektor Pascal Brisson,

De 107 kandidaterna utses av en jury och tre slutkandidater presenteras på Bokmässan i Göteborg den 22 september. Årets vinnare presenteras i slutet av oktober.

Mer läsning

Annons