Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje fallet på tre år

Återigen har ekonomipersonalens svårigheter att skilja på kommunens och de egna pengarna lett till en polisanmälan. En klen tröst kan vara att summorna som försnillats sjunkit successivt.

Annons
I februari 2002 avslöjades att en kvinna anställd vid kultur- och fritidsförvaltningens ekonomienhet förskingrat två miljoner kronor. Pengarna kom hon över genom att registrera falska leverantörsfakturor och göra utbetalningar för dessa. Hon dömdes till två och ett halvt års fängelse för grovt bedrägeri.
Andra tillfället var i november 2003 då det framkom att en 40-årig kvinna, anställd vid kommunstyrelsekontoret, systematiskt överfört pengar till sig själv. Det hade hon lyckats med vid 33 tillfällen och på det sättet kommit över drygt 350 000 kronor. Hon avslöjades när rutinerna förändrades. Även hon åtalades, och hon dömdes för bedrägeri till ett års fängelse.
I det fall som uppdagades i går rör det sig om en betydligt lägre summa, 16 000 kronor. Men kommunens agerande med avsked och polisanmälan är densamma.

Mer läsning

Annons