Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trots strejken – brudparet från Sundsvall framme i Grekland: "Man är verkligen rörd och imponerad"

SAS-piloternas strejk höll på att sätta stopp för Sundsvallsparet Peter Lindströms och Ida Lundquists drömbröllop i Grekland. Men efter en omväg via Turkiet och engagerade vänner blir bröllopet av.

Annons

– Nu har vi faktiskt landat på Santorini. Det känns fantastiskt, säger en lycklig Peter Lindström till TT på söndagsförmiddagen, efter ett långt resdygn.

Tidigare artikel: Strejken stoppade Sundsvallsparets drömbröllop: "En av de värsta dagarna i mitt liv"

När den inställda resan var ett faktum var det bara att försöka hitta en annan resväg. Peter Lindström och Ida Lundquist hittade ett flyg till Istanbul som de var snabba med att boka. Via Istanbul kunde de flyga till Aten och därifrån vidare till Santorini.

– Vi har varit igång sedan klockan fyra igår morse och vi har bara sovit en halvtimme på en hård bänk i Istanbul. Så nu är man rätt mör. Men väldigt lycklig, säger Peter Lindström.

Läs också: Söndagens flyg går som vanligt från Midlanda

Beskedet om pilotstrejken kom först som en chock för paret. I två års tid har de planerat bröllopet som de beskriver som sitt drömbröllop.

– Det var väldigt tunga timmar, först när vi satt timmar i telefonkön och sen när vi fick beskedet om att allting var inställt. Första tanken var ju att det här inte kommer gå att ordna, säger Peter Lindström.

50 av parets närmaste var också inbokade på resan, 42 via Apollo och resten via andra bolag. Och det var bland annat tack vare engagemanget från släkt och vänner som paret fick kraft att försöka hitta en lösning.

Läs också: Efter pilotstrejken – nu missar Anna-Carin sitt 65-årskalas: "Har planerat i flera månader"

Av de 50 gästerna ser det i nuläget ut som att 39 personer kommer att kunna vara med på vigseln. Gästerna har hittat olika sätt att ta sig till Grekland. Några har bilat till Oslo för att flyga därifrån, någon åker via Wien och några löste situationen med hjälp av en bekant.

TV: De var minuter från att missa EM-resan – kom iväg precis innan flygstrejken bröt ut: "Eufori"

– De höll på hela natten och sen fick de tag i en pilot som de känner. Så de får åka med från Arlanda framme i cockpit en del av vägen. Man är verkligen rörd och imponerad över alla goda vänner och släkt man har som verkligen gör allt de kan, säger Peter Lindström.

Strejken har redan inneburit en hel del extra kostnader för både brudpar och gäster. Och allt praktiskt är ännu inte löst. När Apollo avbokade resan försvann även hotellbokningarna och hemresan.

– Nu är vi härnere och det viktigaste steget är klart. Sen får vi hoppas att det löser sig med boende och hemresa, säger Peter Lindström.

Redan på söndagskvällen hoppas paret kunna äta middag tillsammans med de flesta av sina bröllopsgäster. Vigselceremonin sker på en strand på tisdag med efterföljande middag i solnedgången. (TT)

Läs också: Strandad resenär på Midlanda kritisk till bristen på information: "Fick inte veta att strejken var på gång"

Mer läsning

Annons