Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

tv-krönika

Annons
Ljumma kommentarer mötte premiäravsnittet av God natt, Sverige i TV4. Med Mikael Persbrandt som första gäst och med Kristian Luuk i programledarstolen och massor av förhandsreklam är det lätt att hissa förväntningarna. Svårt däremot att få förväntningarna uppfyllda. God natt, Sverige klarar första testet med godkänt betyg, godkänt alltså, inga lovord. Intervjun med Mikael Persbrandt är en ganska tam historia där vi egentligen inte får veta något nytt förutom att Persbrandt verkar vara löjligt nöjd över att få gästa programmet, att han äger en hanhund som ofta anlitas för avel och att han tycker att det var dumt att köra rattfull. Inget uppseendeväckande alltså. Vi får bara bilden av Persbrandt bekräftad.

Annars verkar lek med ny teknik vara grejen för God natt, Sverige. Studion är uppkopplad direkt med en "lina" till en reporter på besök hos Persbrandts jyckes småvalpar, och så får alla gäster ringa och säga god natt till vem han eller hon vill, på en 3G telefon med rörlig bild och allt. Persbrandt ringer till Carina Berg, God natt, Sveriges onsdagsprogramledare. Det är då man undrar, törs han inte visa upp sina nära och kära? Persbrandt själv blir mest förvånad över teknikens brister, "Vad långsamt det går med uppdateringen", kläcker han ur sig när Carina Berg svarar i andra änden. Det kan inte vara roligt för programmets reklamfinansiär nummer ett, nämligen mobiltertefonioperatören 3. Själv tycker jag att Persbrandts otippade kommentar är mycket roligare än någon av Luuks frågor.

God natt; Sverige sänds 22.35. En passande tid för att motsvara titeln och säkert mycket medvetet valt för att matcha de amerikanska förlagorna, men 22.35 är knappast bästa sändningstid. Det är för sent. Många är vi kvällströtta som lockas mer av en mjuk kudde än av att se Carina Berg intervjua Olinda från Paradise Hotel. På TV4 säger man sig vara nöjda med antalet tittare på premiären. Jag tror att en något mer human sändningstid vid halvtiosnåret skulle göra TV4: s ledning ännu mer nöjda.

Kom igen om några år, då vill jag se Kristian Luuk leda ett program där kändisar kidnappas för att få återse nära och kära och annat folk de inte träffat på år och dar. Luuk skulle ställa sina skojiga frågor och det skulle vara roligt och trevligt och kändisarna skulle brista ut i förvåning där de fick se sina gamla skolfröknar där på besök. "Här är ditt liv" skulle programmet heta och vi skulle få se alla doldisar i både Persbrandts, Olindas, och Perssons liv. Det skulle säga så mycket mer om dessa intressanta individer än Persbrandts godnattsamtal till Carina Berg. Klockan åtta på fredagskvällar skulle programmet sändas.

Missa inte Desperate Housewifes i femman. Totalt giftigt och beroendeframkallande och värt att se vilken tid som helst på dygnet.

Mer läsning

Annons