Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två får gå från chefspositioner vid Sundsvalls kommun

På grund av bristande förtroende får chefen för service- och teknikförvaltningen på Sundsvalls kommun och Drakfastigheters chef i dag lämna sina uppdrag med omedelbar verkan.

Annons

Daniel Lundberg har varit chef för service- och teknikförvaltningen och Magnus Fridell har varit chef för Drakfastigheter. Skälet till att de får lämna sina positioner ska vara ''ett bristande förtroende på ledarskapet inom service- och teknikförvaltningen och Drakfastigheter från kommunledningen''.

Läs mer: Daniel Lundberg om avgången: "Varit svårt för mig att ta tag i"

Enligt informationen på kommunens hemsida kommer service- och teknikförvaltningen att upphöra som egen förvaltning och verksamheterna kommer att placeras i andra delar av organisationen. Man har även sett över investeringsprocessen och dess organisation. Det berör främst Drakfastigheter.

Beslutet att Daniel Lundberg och Magnus Fridell ska lämna sina uppdrag grundar sig på återkommande brister i hur förvaltningen styr och rapporterar investeringsprojekt. Enligt kommunens information finns det uppenbara brister i rapporteringen och det är ''särskilt allvarligt när budget och tidsplaner inte kan hållas''. Kommunen nämner även ''avsteg från interna upphandlingsregler och lagen om offentlig upphandling'' som en bidragande orsak.

– Det har inte fungerat som vi vill att det ska fungera. Det blir en förtroendefråga och det är anledningen till att de får sluta sina förtroendeuppdrag. De har en anställning och har ett chefsförordnande som vi avslutar i förtid, säger kommundirektör Stefan Söderlund.

Daniel Lundberg säger själv att han tycker det känns tråkigt och menar att han alltid gjort sitt bästa i uppdraget som chef.

– Ja precis. Jag får inget fortsatt förtroende. Jag kan se att vi leverarat goda resultat inom ramarna för uppdraget. Men när det nu sägs att man inte har något fortsatt förtroende för oss så är det så. Det är ingen som berättat för mig innan var förtroendet brister och då har det varit svårt att ta tag i det, säger Daniel Lundberg.

Kommunen ska även ha lämnat in en polisanmälan och det uppges vara relationer mellan organisationen och externa parter som föranlett den.

– Det vill jag inte kommentera. Det får polisen utreda,men jag kan säga att det inte är riktat mot de här personerna, säger Stefan Söderlund.

Är polisanmälan anledningen till att de här personerna får gå?

– Det har ingen koppling, säger Stefan Söderlund.

Kommer de här personerna att få fortsätta att arbeta för kommunen?

– Vi får se vilka arbetsuppgifter de får i framtiden, men de är fortfarande anställda, säger Stefan Söderlund.

Vi har även sökt Magnus Fridell för en kommentar.

Mer läsning