Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två män åtalade för rån mot Branders guld – kom över guldföremål värda över en halv miljon kronor

Två män har åtalats misstänkta för att ha rånat Branders guld och ur i centrala Sundsvall sommaren 2014. Enligt åtalet kom rånarna över guld värt över en halv miljon kronor.

Annons

Den 8 juli 2014 stormade två rånare beväpnade med pistolattrapper in på Branders guld. De hotade butiksbiträdet, band henne och tejpade hennes mun. På knappt två minuter var rånet över. 

Rån Branders guld i Sundsvall 2014. Rånarna fångades av övervakningskamera.

Polisen kunde genom spaning, utredning och kriminaltekniska fynd i butiken knyta två misstänkta personer till rånet. En av de misstänkta greps och begärdes häktad tre månader efter rånet. Tingsrätten beslutade då att den misstänkte skulle släppas på fri fot med hänsyn till personens låga ålder, som då uppgavs vara 17 år.

Senare visade det sig att ena mannen var två år äldre än han tidigare hade uppgett. Sedan dess har en europeisk arresteringsorder varit utfärdade mot de båda misstänkta männen.

Den ena mannen greps i Norge för en tid sedan och häktades kort därefter och den andra mannen greps i Spanien .

DNA-spår på rånarnas utrustning är den starkaste bevisningen mot de två männen. Fortfarande vet inte åklagaren Lo Jonsson hur gamla de två de två misstänkta rånarna är men hon tror att de är över 18 år.

Förutom rån yrkar åklagaren på att de ska utvisas.

Båda männen nekar till brott.

Mer läsning

Annons