Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung kvinna ska ha kidnappats i Sundsvall – fyra misstänkta har anhållits

Artikel 1 av 9
Kvinna bortförd från sitt hem i Sundsvall
Visa alla artiklar

Under torsdagskvällen ska en ung kvinna i Sundsvall ha blivit utsatt för människorov. Fyra misstänkta personer, tre män och en kvinna har anhållits misstänkta för brottet. Offret, en kvinna i 20-årsåldern, är påträffad och i säkerhet.

Annons

Händelsen inträffade på en adress i Sundsvalls kommun. Den unga kvinnan rövades bort från sitt hem. De misstänkta ska ha varit beväpnade med tillhyggen enligt polisen. Polisen larmades om det inträffade klockan 20.45.

Enligt uppgifter från polis på plats ska den unga kvinnan ha påträffats och är nu förd till trygghet. Kvinnan ska inte ha blivit allvarligt fysiskt skadad och inte ha behövt sjukvård.

Flera polispatruller arbetade under kvällen med ärendet. De misstänkta togs in till polisstationen och förhördes – därefter beslutade jouråklagare att anhålla personerna.

Polisen har även haft ett första förhör med den drabbade kvinnan. Det uppges ha funnits vittnen till händelsen, även de är hörda initialt.

– Vi har gripit fyra personer i 20-årsåldern som inledningsvis är misstänkta för människorov och övergrepp i rättssak. Det kan eventuellt ske fler gripanden. Mer kan jag inte säga i nuläget, sa polisens jourhavande förundersökningsledare Anderz Ohlsson, tidigare till ST.nu.

Gripandet av de misstänkta, tre män och en kvinna skedde inte långt från adressen som kvinnan rövades bort från.

Uppföljning (för Plus-kunder): Vittnesuppgifter avgörande efter kidnappningen i Sundsvall: "Vi behöver alla pusselbitar"

Flera polispatruller skickades till platsen.

Alla artiklar i
Kvinna bortförd från sitt hem i Sundsvall
Annons