Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppstickare vann "bästa gatan" i Västernorrland – nu ska de bli bäst i Sverige

Det blev Bågevägen som får representera Västernorrland i Postkodslotteriets tävling Sveriges bästa gata. Totalt hamnade gatan på en andraplats i Sverige och nu blickar de mot finalen. – För mig finns det bara att vinna, säger Marlene Nordin.

Annons

LÄS MER: Segern kan gå till Medelpad i år igen – här är de som kämpar om titeln "Årets bästa gata"

Genom ett stort kontaktnät kunde Marlene Nordin ta hem delsegern i Sveriges bästa gata till Sundsvall och Bågevägen. På under tio dagar lyckades gatan samla på sig så pass många röster att de slutade på en andraplats i Sverige. Därmed slog de huvudkonkurenten i Sundsvall – Luleåvägen, som slutade på en stark tredjeplats i Sverige.

LÄS MER: Tömvägen tog hem segern i #bästagatan

Även om Bågevägen slutade på en andraplats är man inte riktigt klar för finalen ännu. Först ska de imponera på och övertyga en jury om varför de förtjänar en av de tio finalplatserna. Motståndet består av 21 andra länsvinnande gator.

Marlene Nordin ska nu se till att Bågevägen blir Sveriges bästa gata.

– Vi har jobbat hårt som ett lag och bestämde oss för att det här ska vi vinna och vi är ju ganska många här, 1073 hushåll. Att få till den gemenskap och sammanhållning vi får när vi har sommarfester, julfester och påskfester, att ha den uppslutning med så många människor är lite unikt faktiskt, säger ambassadören Marlene Nordin.

LÄS MER: Rickard Sjöberg festfixare på bästa gatan

Mer läsning