Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(v)-reservation mot galleria i Stadshuset

Stadsbyggnadsnämnden går Norrporten till mötes, men vänstern reserverar sig mot planerna på en galleria i Stadshuset.
— Vi tycker inte att alla andra förslag är uttömda, säger Kim Ottosson (v).
På den punkten får hon stöd av Sundsvalls museum.

Annons
Trots vänsterns reservationer tog stadsbyggnadsnämnden ett viktigt steg på vägen mot en kommersialisering av Stadshuset i går.
Fastighetsbolaget Norrporten vill göra om hela bottenvåningen, förutom den befintliga restaurangen och banken, till butiksgalleria.
Förhandlingarna pågår, även om de tycks låsta för tillfället. Norrporten vill nämligen köpa byggnaden, men fastighetskontoret har så här långt sagt nej.
Det finns dock ett politiskt uppdrag att få ekonomi i lokalerna, som årligen går back 2,5 miljoner kronor.
Vi tycker ändå att det borde gå att inrymma någon annan typ av allmän verksamhet där. Eftersom vi inte har någon uppsjö av sådana här gamla vackra byggnader, där allmänheten ha fritt tillträde, bör vi först undersöka vilka andra möjligheter som finns, säger Kim Ottosson.
För att en omvandling mot handel ska vara möjlig i Stadshuset krävs en planändring. Och det var till det som stadsbyggnadsnämnden lämnade en öppning för i går.
Men motstånd kommer även från Sundsvalls museum, som anser att Norrportens planer bland annat skulle skada den byggnadsminnesförklarade fasaden om de genomfördes.

Mer läsning

Annons