Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våg av lägenhetsinbrott

/
  • – De har gått tillväga likadant i samtliga fall, sade polisman Jens Larsson när han undersökte inbrottet i förrgår. Han var även ute på inbrottet i Kvissleby dagen innan.
  • Polisman Jens Larsson kunde i förrgår åter säkra spår efter inbrottstjuvarna som slår till mot lägenheter.

Tre snabba lägenhetsinbrott på torsdagskvällen följdes av ett till i förrgår på Västergatan i Sundsvall. Tillvägagångssättet är exakt detsamma.

Annons
Det var vid 16.30-tiden som inbrottet upptäcktes i förrgår. Kvinnan som ägde lägenheten kom hem och mötte två män i trappuppgången. Efteråt insåg hon att det sannolikt var inbrottstjuvarna hon träffat på eftersom de gömt sina ansikten i jackorna.
Lägenheten hade stökats till men kvinnan kunde inte upptäcka att något försvunnit, kanske blev männen störda när de hörde att det kom någon in i trappen och därför gett sig av utan att ha fått något med sig.
Det här har gått till på exakt samma sätt som i Kvissleby, förklarade polisman Jens Larsson som kvällen innan varit där på brottsplatsundersökning.
Polisen lyckades även i förrgår säkra en del spår efter tjuvarna, vilket man också kunde vid de tre tidigare brotten.
Med hjälp av kofot bryter tjuvarna upp dörrarna och tar sig snabbt in i lägenheterna, plockar på sig det värdefulla och försvinner snabbt igen.
Vid stölden i Kvissleby på Bryggaregränd stals guldsmycken, klockor, prydnadssaker och inslagna julklappar som bland annat innehöll kläder. Det är ännu oklart om något stals på Riddargatan medan en dvd och en video försvann från Bågevägen i Bosvedjan.

Mer läsning

Annons