Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägarbeten på Oscarsgatan drar ut på tiden: "Får göra det bästa av situationen"

De som är boende i Sidsjöområdet får finna sig i att upprustningen av gång- och cykelbanan på Oscarsgatan fortsätter ett år till.
– Vi tar ett omtag nästa sommar, det går ju inte att lägga asfalt och kantsten på vintern, säger Anneli Claesson, projektledare på gatuavdelningen.

Annons

Arbetet med VA-arbetet är försenat. Oscarsgatan kommer att ha begränsad framkomlighet även nästa sommar.

I början av sommaren påbörjades arbetet med att upprusta gång- och cykelvägar längs Oscarsgatan mellan Bergsgränd och Bergsgatan.

Innan vägarbetet kan starta ska Mittsverige vatten utföra VA-arbeten samt lägga ner dagvattenbrunnar. Bilister på väg till Sidsjöområdet har blivit vana att vänta i kön vid stoppljuset på den tillfälligt enfiliga vägsträckan.

– Arbetet med bytet av vatten- och avloppsledningar har dragit ut på tiden. Planen var att vi skulle borra oss ner, men på grund av markförhållanden blev vi tvungna att gräva och schakta istället. Vi kommer att bli färdiga med vårt jobb till hösten, säger Robert Pettersson, projektledare på Mittsverige vatten.

På kommunens gatuavdelning får man snällt vänta till våren. Projektet blir vilande under vintern eftersom läggning av asfalt och kantsten inte lämpar sig på vintern.

– Tanken var att vi skulle kunna hinna påbörja och avsluta projektet under sommaren, men ibland blir det inte som planerat och då får vi göra det bästa av situationen, säger Anneli Claesson.

Förutom gång- och cykelbanorna ska man också byta ut en gammal stödmur mellan Bergsgränd och Högbergsgatan till en Gabionmur, samt renovera norra sidans trottoar.

Någon större fördyring på grund av förseningen är inte att tala om.

– Det är marginellt och håller sig nog inom indexhöjningen, avslutar Anneli Claesson.

Stödmuren ska bytas ut mot en Gabionmur som stöd för slänten.

Mer läsning

Annons