Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtäktsmisstänkt kvar i häkte

18-åringen som misstänks för våldtäkten vid Dyket Njurunda får stanna kvar i häktet till dess domen faller.
Motiveringen var att han var skäligen misstänkt för brottet.

Annons
Förutom 18-åringen var även en 17-årig åtalad för flera fall av grova misshandel. Brott där försvarslösa offer sparkats som enligt åklagaren visade att gärningarna både varit råa och särskilt hänsyslösa.
Någon munter födelsedag blev det inte för den våldtäktsmisstänke som fyllde 18-år i går. Han nekade till anklagelsen om våldtäkt och även flera av de andra brott av misshandel, hot mot tjänsteman och skadegörelser som han var misstänkt för.
Trots sin ringa ålder är han redan en garvad brottsling som förekommer under fyra avsnitt i brottsregistret. Han har även tidigare dömts för misshandel. Straffet blev vid det tillfället dock bara dagsböter.
18-åringen är en notorisk rymmare och har trots att han skulle varit omhändertagen varit på rymmen de senaste fem månaderna.
I sin slutplädering konstaterade åklagaren att det för den misstänkte inte fanns någon annan påföljd än sluten ungdomsvård.
Försvaren däremot ansåg att bevisningen i flera av fallen inte räckte utan yrkade på att han skulle släppas på fri fot och om domstolen ändå fann den misstänkte skyldig skulle döma honom till skyddstillsyn.
Tingsrätten beslutade att han skulle kvarstanna i häktet då han var på sannolika skäl misstänkt för brottet.
17-åringen hade erkänt det mesta som lagt honom till last. Även han har ett digert brottsligt förflutet som gjorde att åklagaren krävde sluten ungdomsvård. Försvararen däremot argumenterade för att den misstänkte borde få den här sista chansen och därmed borde dömas till skyddstillsyn.
Dom kommer på onsdag nästa vecka.

Mer läsning

Annons