Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vardaghjälte i kommunen belönas

/
  • Det var en glad och nöjd Hans Jonehäll ordförande för RSMH i Sundsvall som fick motta pengar och diplom när han av socialnämnden utnämndes till vardagshjälte

I går delade socialnämnden i Sundsvall för första gången ut sitt stipendium för "Goda idéer och positiva händelser" som ska gå till en vardagshjälte.
Årets pristagare blev Hans Jonsäll ordförande för föreningen RSMH.

Annons
Motiveringen var att han fick de 5 000 kronorna, blommor och diplom för stort, tålmodigt och osjälviskt engagemang under en lång tid inom ett viktigt område.
Han har suttit i organisations styrelsen sedan 1992 och är väldigt stolt över att just han blev utnämnd till kommunens vardagshjälte.
Jag bara grät när Martin Johannson ringde, berättade han.
Under tiden han arbetet inom RSMH har något av en förändringens vind blåst över organisationen där den stora händelsen skedde 1994 när den så kallade psykiatrireformen genomfördes då mängder av människor som bott på institution slussades ut i samhället.
Orsaken till instiftandet av stipendiumet är att nämnden vill få möjligheterna att belöna vad de kallar vardagshjältar som de anser får alldeles för lite uppmärksamhet i förhållande till det arbete som de utför.
Det var svårt att välja ut en vinnare bland de 25 som var nominerade, berättar Martin johansson ordförande i socialnämnden.
Stipendiumet kommer att delas ut vid två tillfällen varje år. I slutet av januari kommer nästa utdelning att ske och då kommer någon inom äldreomsorgen att belönas.

Mer läsning

Annons