Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värdefull last bärgades ur omkullvält trailer

/

Vid sjutiden igår kväll välte en lastbil på E4 i höjd med Njurunda kyrka. Den var fylld med Antrakinon, en kemikalie som används i pappersmaseeindustrin, och lasten som var värd mycket pengar bärgades under kvällen innan man kunde flytta på lastbilen.

Annons
Det är ännu okänt hur lastbilen hamnade vid sidan av vägen. Den var på väg söderut, från Luleå till Österrike, och välte omkull på höger sida om vägen.
Den låg helt vid sidan av vägbanan, och orsakade inget längre stopp i trafiken även om framkomligheten var begränsad vissa stunder. Läget hade varit allvarligare om olyckan hänt under rusning en fredag eftermiddag.
Antakrinon är ett ämne som inte är klassat, det ska inte vara farligt att andas in men räddningstjänsten uppmanades använda skyddskläder vid bärgningen. Inte heller förelåg någon större brandfara. Vilka skador ämnet kan orsaka om det rinner ut i naturen är okänt.
Chauffören klarade sig bra. Han hade ont i nacken och fördes till Sundsvalls sjukhus, men han bedöms inte ha några allvarliga skador.

Mer läsning

Annons