Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdpersonal nekas semester på grund av föräldraledighet – facket kräver skadestånd

Sjuksköterskor på neonatalavdelningen vid Sundsvalls sjukhus nekades sommarsemester på grund av att de tagit ut föräldraledighet. Nu kräver Vårdförbundet skadestånd av Landstinget Västernorrland.

Annons

Josefine Styf, sjuksköterska vid neonatalavdelningen vid Sundsvalls sjukhus, nekades semester i sommar med hänvisning till att hon tagit ut föräldraledighet. Här ses hon tillsammans med sonen Wilhelm.

– Man blir besviken och arg förstås, säger Josefin Styf, som är är en av fyra sjuksköterskor som nekades sommarsemester på grund av att hon tagit ut föräldrapenning.

Barnkliniken vid Sundsvalls sjukhus har haft stora bekymmer med bemanningen inför årets sommarsemester. Ledningen övervägde att slå ihop barnklinikens allvårdsavdelning 44 med neonatalavdelningen 45, vilket man till slut kunde undvika.

Neonatalavdelningen vårdar bland annat för tidigt födda barn och sjuka nyfödda barn. Här är det fyra sjuksköterskor som nekats att få fyra veckors semester i sommar, eftersom de även fått föräldraledigt.

Läs också: Tar ut föräldraledighet på sommaren – då ökar trycket för pressade organisationer

– I det avtal som finns är det tolkat så att det gäller ledighet oavsett om det är barnledighet eller semester. På grund av bemanningssituationen har vi flyttat på semestern för de personer som ändå fått fyra veckors sammanhängande ledighet, säger Rein Florell, länsverksamhetschef vid barnkliniken i Landstinget Västernorrland.

Som barnklinik borde ni väl uppmuntra att anställda tar ut föräldraledighet?

– Jo, men vi måste även ha bemanning. Vi kan inte ha en verksamhet utan folk, säger Rein Florell.

Är det ett bekymmer att anställda begär både föräldraledighet och semester?

– Ja, det är ganska vanligt och det är ett stort problem när man har svårt att få ihop en semesterplanering. Tar man ut både semester och barnledighet i följd kan det bli åtta veckors ledighet och det klarar inte verksamheten av att ge utan att det blir brist på folk och dålig vård, säger Rein Florell.

Läs också: Polisbefäl: "Systemet utnyttjas på ett överdrivet egoistiskt sätt"

Sjuksköterskorna erbjuds i stället semester i september, men eftersom förhandlingarna drog ut på tiden var schemat redan lagt för de två första veckorna i september. Många har dessutom barn i skolåldern och har därför inget större intresse av att vara lediga i september.

– Vi har vakanta tjänster så vi har för lite personal. Dessutom har några sagt upp sig inför sommaren och även några som är sjukskrivna. Sen har vi även haft en dålig sommarplanering, säger sjuksköterskan Josefine Styf.

Hur ser du på att föräldraledighet används som ett argument för att inte få sommarsemester?

– Både semester och föräldraledighet är lagliga rättigheter så det känns konstigt att man kan göra så, säger Josefine Styf.

Riskerar sjukhuset att tappa personal på grund av det här?

– Ja, det tror jag. Vi har tappat mycket personal redan tidigare, säger Josefine Styf.

Från Vårdförbundets sida håller man inte med arbetsgivaren och kräver i en tvisteförhandling skadestånd av landstinget, där man företräder de tre av de fyra sjuksköterskorna som tillhör Vårdförbundet.

Läs också: Stor oro på barnkliniken inför sommaren – landstinget överväger att slå ihop avdelningar

– Vi hävdar att landstinget har brutit både mot semesterlagen, vårt avtal med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och anställningsavtalet, säger Conny Carlsson, ombudsman vid Vårdförbundet i Västernorrland.

Han hänvisar även till föräldraledighetslagstiftningen som säger att man inte får missgynna föräldralediga, vilket han tycker här är fallet.

– Jag hade hoppats att vi skulle hitta en lokal överenskommelse, men som det känns nu blir det ingen. I så fall går vi vidare till centrala förhandlingar och i värsta fall får Arbetsdomstolen pröva det, säger Conny Carlsson.

Mer läsning

Annons