Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktiga dagar i Nathaliefallet

Annons
Lördagen d en 6 september 2003. Nathalie Rönnqvist försvinner från en ungdomsfest på Maj Skansen i Njurunda.
Den 7 september. Ett intensivt letande påbörjas. Flickans ex-pokvän förhörs upplysningsvis.
Den 8 september. Kammaråklagare Göran Kvist deltar i utredningen och utses till förundersökningsledare. Han fattar beslut om att ex-pojkvännen är skäligen misstänkt för människorov och att han ska hämtas in till förhör.
Den 9 september. Polis, militär, föräldrar och kamrater letar febrilt efter Nathalie. Samtidigt sitter hennes före detta pojkvän i ett förhörsrum tillsammans med två poliser. Den 19-årige mannen är misstänkt för människorov. Utredarna ställer frågor om vad som hänt och var flickan finns.
Den 10 september. Nathalie är fortfarande försvunnen. Förhören med den misstänkte 19-åringen liksom letandet efter flickan fortsätter. Mannen berättar att de träffades den aktuella kvällen och skildes åt i osämja. Efter det vet han inte vad som hänt.
I förhörsprotokollet framgår att mannen \"önskar advokat, men är villig att ställa upp på förhöret\". Han vill tala med sina föräldrar för att få namn på en advokat. Kontakten ordnas och ett namn presenteras.
Sent på eftermiddagen berättar 19-åringens kamrat att Nathalie är död. Tillsammans med hennes ex-pojkvän har han fraktat och grävt ned kroppen i ett skogsområde utanför Hudiksvall. Polisen tar med sig uppgiftslämnaren till platsen och han pekar ut var kroppen finns.
Den 11 september. Polisens tekniker undersöker fyndplatsen och hittar kroppen. Åklagaren ringer upp den advokat som 19-åringen önskar och får veta att han har andra åtagande några dagar framåt, men om det går att ordna med en tillfällig ersättare kan han därefter åta sig försvarsuppgiften.
Sent på eftermiddagen säger 19-åringen att han vill tala med en polis. Det beslutas att ett förhör ska hållas och gråtande erkänner mannen att han bragt Nathalie Rönnqvist om livet.
Den 12 september. Göran Kvist går till tingsrätten och lämnar i från sig häktningsframställan och ber rätten att ordna med en tillfällig offentlig försvarare. Samma dag hålls förhandlingen och för första gången har 19-åringen en försvarare vid sin sida.
Den 21 november 2003. 19-åringen döms för mord och brott mot griftefrid till fängelse i åtta år och sex månader. Hans medhjälpare får ett år och sex månader för brott mot griftefrid och skyddande av brottsling.

Mer läsning

Annons