Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viljansvägen kan stängas för trafik

Viljansvägens anslutning till riksväg 86 i Kovland kan komma att stängas helt. Vägverket bedömer att korsningen är mycket trafikfarlig och vill att Sundsvalls kommun tar upp frågan.

Annons
Boende i Kovland har klagat till både kommunen och Vägverket eftersom de anser att Viljansvägens anslutning till Riksväg 86 är farlig och att vägen trafikeras mer än nödvändigt. Dessutom är lutningen på Viljansvägen mycket stor vilket gör att det finns risk för att fordon kan glida ut på riksvägen vid halt väglag.
Det finns delade meningar om vägen. Flera boende vill att vägen stängs helt medan näringsidkare är rädda för att deras kundunderlag kommer att minska om man tar bort den här genvägen, säger Håkan Eriksson på Vägverket.
Eftersom Vägverket inte har någon formell rätt att stänga en kommunal väg har han skickat en skrivelse till Sundsvalls kommun.
Jag bedömer att konsekvenserna om vägen stängs av är små och eftersom det finns en potentiell olycksrisk finns det en anledning för kommunen att titta på det, säger Håkan Eriksson.

Mer läsning

Annons