Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill hjälpa sjuka barn

/
  • Amanda Wallin hade länge sökt en anledning att göra något för välgörenhet.
  • Ljusen som ska flyta i dammen.

Med skönsjungande fotbollsspelare och ljus i vattnet ska Amanda Wallin samla in pengar till sjuka barn.
– Jag tror att det blir lyckat, jag har som mål att samla in 10 000 kronor, säger hon.

Annons

På onsdag, den 26 augusti, hålls evenemanget Norrskenet vid Ågläntan i Sundsvall. Bakom arrangemanget, vars syfte är att samla in pengar till stiftelsen Min stora dag, står 23-åriga Amanda Wallin.

– Det är en idé som jag haft ganska länge, jag har velat göra ett välgörenhetsprojekt och så har jag gått förbi den här dammen flera gånger och funderat på varför det inte varit mer kringaktiviteter här.

Inför arrangemanget har Amanda Wallin sålt flytljus för 100 kronor styck. Det kommer hon också att göra på plats på onsdag. Pengarna går oavkortat till Min stora dag, en stiftelse som uppfyller sjuka barns drömmar.

Under kvällen kommer ljusen att tändas i den övre dammen vid Ågläntan. Det blir också musikuppträdanden där bland andra GIF Sundsvalls spelare Leo Englund och Joakim Nilsson kommer att finnas med.

– Leo och Jocke är väldigt talangfulla båda två. Jag tror många kommer att bli överraskade av hur duktiga de är, säger Amanda Wallin.

Arrangemanget börjar klockan 18.00 och Amanda hoppas på en mysig kväll med många besökare som ska vilja vara med och bidra till insamlingen.

– Det kan bli lite mysig picknickkänsla där publiken kan sitta runt dammen. Det är kul om folk kommer för att kolla på artisterna, men det är insamlingen som är anledningen till att jag gör det här, säger hon.

Förhoppningen är att arrangemanget ska kunna få en fortsättning.

– Märker jag att många vill hjälpa till så kan det här kanske bli ett löpande projekt, jag ser det här som något som vi i Sundsvall kan göra tillsammans för att bidra. Så det här får bli lite av en provomgång, säger Amanda.

Mer läsning

Annons