Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM-meriterad spelare till Sundsvall Wildcats – ska pendla från Umeå

Sundsvall Wildcats satsning fortsätter. Efter att ha värvat två tjeckiska landslagsspelare i helgen så har klubben gjort klart med ytterligare ett meriterat nyförvärv. Finskan Jennica Haikarainen ansluter till klubben – och ska pendla från Umeå.

Annons

Finlands Jennica Haikarainen mot Kanadas Kelly Terry under semifinalen mellan Kanada och Finland i damernas ishockey-VM i Malmö 2015.

I helgen gjorde Wildcats klart med den tjeckiska duon Petra Herzigova (back) och forwarden Lucie Manhartova.

"Herzigova och Manhartova är rutinerade spelare somtillhört landslaget de sex senaste säsongerna. Vi kommer nu inte vara så förutsägbara för motståndarenmed bara en producerande femma, utan i vinter kommer vi kunna se målproduktionfrån samtliga våra formationer", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Den tjeckiska duon väntas vara med när Sundsvall Wildcats möter Modo på torsdag, en match som vi sänder.

Läs mer: Sporten storsatsar på SCA-cupen – här ser du ditt lags samtliga matcher: "En fest för hockeyälskare"

På måndagen presenterades ytterligare ett starkt nyförvärv, centern Jennica Haikarainen. Hon är född 1989, har tidigare spelat för Linköping, Modo och HV71 i damernas högsta liga samt med Ilves i finska ligan.

Läs mer: Sundsvall Wildcats värvar återigen kanadensiskt: "Vi såg en annan offensiv spelare"

Hon var även med i VM-truppen 2015 när Finland tog brons.

Jennica Haikarainen bor i Umeå där hon studerar och förra säsongen pendlade hon till Jönköping för spel med HV71.

Den här vintern kommer hon att pendla till Sundsvall.

"Även om det inte är helt optimalt för någon av parterna att vara i Umeå halva veckan och i Sundsvall andra halvan så har Jennica med sin styrka och erfarenhet av spel mot de bästa i världen kvalitéer som vi såklart vill komma åt", skriver föreningen i ett pressmeddelande.

Haikarainen beskrivs som "en stark defensiv center, en tvåvägsspelare som tar stort ansvar över hela isen. I slutspelet med HV71 i våras spelade hon back, så det är en spelare som kan användas på flera olika positioner".

Mer läsning

Annons