Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Voltade med skördetröska – döms till fängelse för grovt rattfylleri

Med över två promille i blodet körde mannen iväg på sin skördetröska. Han kom drygt 100 meter innan han körde av vägen och välte med fordonet. Nu döms han till fängelse för grovt rattfylleri.

Annons

Händelsen inträffade hösten 2016 på en väg och intilliggande åker i Sundsvalls kommun.

Mannen, som är i 50-årsåldern, hade druckit alkohol när han satte bakom ratten på skördetröskan. Enligt mannen själv körde han en sträcka på drygt 100 meter innan han körde av vägen och skördetröskan landade upp och ned i ett dike vid en hage.

Det finns inga vittnen till händelsen, men en person som hörde en duns från olyckan gick dit. Då hade mannen redan lämnat platsen, men det låg flera ölburkar i skördetröskan.

Läs mer: Körde med skördetröska efter att ha druckit alkohol – välte på åker

Polisen larmades till platsen och vid en senare provtagning visade det sig att mannen hade över två promille i blodet vid tillfället.

Mannen förnekar att han begått brottet och menar att han inte konsumerat någon alkohol alls den dagen. Ölburkarna som låg i fordonet hade legat där sedan tidigare, enligt mannen. Han menar också att han körde av vägen för att han fick punktering på ena framdäcket och därmed tappade styrförmågan.

Han döms nu till en månads fängelse för grovt rattfylleri.

Foto: Arkiv.

Mer läsning

Annons