Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vuxenutbildningen sväller – vill in i lokaler tänkta för Miun

Vuxenutbildningen i Sundsvall växer. För att klara undervisningen vill man hyra in sig i nybyggda lokaler i området Grönborgs som egentligen var ämnade för Mittuniversitetet.

Annons

Bygget vid Åkanten.

Läs också: Flyttkarusell när "integrationen" flyttar in – och checkar ut: "Det är väldigt konstigt"

Fastigheten som avses kallas Åkanten och två av våningarna i byggnaden har blivit tillgängliga efter att Miuns utveckling tillgodsetts.

Därför vill Navi (Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration) att nämnda 1 713 kvadratmeter hyrs för Vuxenutbildningens behov, till en årshyra på 3, 24 miljoner kronor per år under fem års tid.

Den nya högre hyran finansieras genom att Vuxenutbildningen inte behöver betala hyra för Nackstaskolan.

En samordning av Vuxenutbildningen eftersträvas. I dag är verksamheten lokaliserade till tre platser: Nackstaskolan (SFI, grundläggande Komvux), Metropol (YH) och Navigator (övrigt).

En mycket stor ökning väntas till SFI de närmaste åren när de asylsökande får uppehållstillstånd. Migrationsverkets prognoser var dock inte kända vid tidigare beslut om samlokalisering till Navigator på universitetsområdet.

Läs också: Jätteprojektet på Grönborgs blir större – och dyrare

I protokollsutdraget från Navis arbetsutskott görs även följande notering: "I dag tror vi att vi behöver lokalerna på Åkanten, men vad händer om antagandena om fler flyktingar till Sundsvall inte blir verklighet? Då har Navi tecknat ett femårigt kontrakt till en årlig merkostnad på 1, 7 miljoner kronor. Om detta skulle bli verklighet så kommer kommunens fastighetsförvaltning och även SKIFU att få i uppdrag att finna nya hyresgäster till lokalerna på Åkanten".

Mer läsning

Annons