Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-TV:Vita mössor på torget

Upp mot skyarna steg massor med färgglada ballonger och Skvaderns gymnasiefriskola stod för underhållningen. Prick klockan tolv i dag fick studenterna ta på sig sina vita mössor. — Snart så tar man nästa kliv. Det känns riktigt bra, säger Catrin Danielsson.

Annons
Om två veckor slutar skolan men redan i dag fick de blivande studenterna ta på sig sina mössor. Frihetskänslan blandades för många av oro och ovisshet inför framtiden.
Catrin Danielsson, som gått naturvetenskapliga programmet på Västermalm, vet vad hon ska göra.
Jag ska jobba i en klädesbutik i höst och till våren söker jag till Umeå universitet. Jag vill bli lärare i biologi, idrott och hälsa. Jag har alltid velat bli lärare och det är bara bonus att det är brist på lärare. Det är bara frågan om jag kommer in men det brukar alltid gå på något sätt. Man kan läsa enstaka ämnen, säger Catrin Danielsson.
Paula Gälldén som gått mode och design på Västermalm är inte lika klar med sina framtidsplaner. Textilstudier i Ålsta lockar, men drömmen är att få resa till Indien. I sommar blir det i alla fall jobb på Sandnäsets camping.
Gunvor Rydfjord försöker få se en skymt av barnbarnet Daniel i folkvimlet. Själv tog hon studenten 1947 på svenska flicklyséet i Helsingfors.
Vi träffas var femte år. Om två år blir det 60 års jubileum. Vi pratar om gamla tider och nya tider. Det är precis som om vi aldrig varit ifrån varandra. Jag kan se de gamla lärarna framför mig men fråga mig inte vad de hette, säger Gunvor Rydfjord.
Hon tycker litet synd om dagens studenter.
En fördel på den tiden var att det fanns jobb. Så är det inte nu. Det är det som är så tråkigt, säger Gunvor Rydfjord.

Mer läsning

Annons