Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webbradio:Eberstein och S kräver registrering

Susanne Eberstein har tidigare vägrat att anmäla sina inkomster vid sidan av arbetet i riksdagen. Men nu gör hon det i samband med att socialdemokraterna kräver att registreringen blir obligatorisk.

Annons
Att jag inte registrerat mig tidigare har varit en ren protest. Om inte alla behövde göra det så tänkte inte jag göra det heller, säger Susanne Eberstein.
Men nu har hon alltså anmält sina extrainkomster frivilligt till Riksdagens register. Det handlar om cirka 300 000 kronor under fjolåret från nio olika uppdrag som hon har vid sidan av jobbet som skatteutskottets ordförande.
Orsaken till att hon vänt i frågan är att socialdemokraterna i ett brev till Riksdagsstyrelsen nu kräver att det ska bli obligatoriskt för riksdagsledamöter att anmäla inkomster från sidouppdrag.
Nu när jag har fått med mig mina partikamrater på att kräva att det blir obligatoriskt så tycker jag att det är bra att jag registrerar mig. Jag har inte på något sätt några hemligheter utan enbart statliga extrauppdrag, säger Susanne Eberstein.

Mer läsning

Annons