Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webbradio:Unga släpper egen skiva

Härom året fick unga i Indal en plats där de kunde spela musik. Nu har det resulterat i en skiva. Men banden lät inte riktigt som de trodde. — Vi lät bättre! säger Elisabeth Hintala som sjunger i bandet Tinitus.

Annons
Musikforum i Indal startades som en följd av de pengar bygden fick ur en fond efter den svåra bussolyckan. Tanken var att de ungdomar som gillar att spela musik skulle få någonstans att hålla till.
Håkan Alfredsson, som själv brukar uppträda som trubadur, är en av initiativtagarna.
Som förälder tycker man ofta att det är dåligt med aktiviteter. Men då började jag fundera över hur mycket jag själv gjort för att ändra det, berättar han.
Håkan bestämde sig för att göra en insats, och i över ett års tid har han två gånger i veckan träffat grupperna på Häreborg, där de får repa.
Det har varit jätteroligt och stimulerande. Det är utvecklande både för mig själv och för dem. De är helt otroliga på att spela!

Fyra band
Fyra band har träffats, och nu har resultatet blivit en skiva som släpps i 150 exemplar. Ungdomarna har själva skrivit låtarna.
Tjejerna i Tinitus gillar olika sorters musik. En tycker om skatepunk, en annan pop medan några föredrar rock. Vad gäller deras egna låtar brukar texterna handla om kärlek och känslor, men musikstilen varierar.
Det blir både pop och rock och ballader, berättar Elisabeth Hintala, som liksom de flesta andra i bandet går i sjuan i Liden.
Förutom Tinitus finns banden Tågbana, Great@ och Small Ones. Alla fyra ska i dag spela i lokalradion, och flera lokala spelningar är också inplanerade. Bland annat i samband med ett releaseparty som planeras i sommar.
Och i framtiden hoppas de så klart alla på att slå igenom.
Det är väl alla musikers dröm, konstaterar Anton Alfredsson, som spelar trummor i flera av banden.

Mer läsning

Annons