Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvalls DFF närmar sig tränarlösning – Sören Ericson på väg tillbaka

Han har tränat både GIF Sundsvall och Sundsvalls DFF tidigare.
Nu är Sören Ericson på väg tillbaka för ett tränaruppdrag i Medelpad.
Den här gången i Elitettan med SDFF.

För en tid sedan valde Sundsvalls DFF att bryta med huvudtränaren Kenneth Svensson.

Läs mer: SDFF bryter med Kenneth Svensson

Sedan dess har Dick Svedin och Kristoffer Vestin haft hand om laget, och nu ser de ut att få förstärkning av ett rutinerat tränarnamn.

Sören Ericson är på väg in i staben.

– Det är en fantastisk människa som är både ödmjuk och prestigelös. Han ger en trygghet och stabilitet till de tränare vi redan har, säger SDFF:s ordförande Mikael Torstensson.

Ledarstaben kommer att sätta sig ned och diskutera upplägget och rollerna den kommande veckan. Då ska man också spika de sista detaljerna med Sören Ericson innan han blir helt klar för föreningen.

– Tanken är att jag ska vara med till viss del, som en form av bollplank och resurs. Om de tycker det är en bra lösning så har jag lovat att ställa upp vid ett par tillfällen i veckan, säger Ericson.

– Det är roligt att få frågan och det är en klubb jag har jobbat i tidigare. Det var mitt första jobb i Sundsvall och den resan var väldigt positiv för mig. Jag har trivts jättebra i SDFF och det är roligt om jag kan bidra med något, fortsätter han.

Mikael Torstensson:

– Nu får vi tre tränare och de ska sätta sig till veckan och planera hur man kan lösa det på bästa sätt.

Se också: Förre GIF-tränaren om sin nya roll

Läs mer: SDFF letade målvakt i Sverige – fann biokemisten Megan Kufeld i USA

Läs mer: SDFF värvar internationellt meriterad anfallare