Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvalls DFF tog årets DM-titel – besegrade Selånger: "Behövdes för självförtroendet"

Sundsvalls DFF har åkt på några hårda smällar i Elitsettans sluttamp.
Men mot Selånger i DM-finalen stod laget starkt och vann med hela 4–1. En seger som behövdes för självförtroendet inför helgens måstematch mot Hovås Billdal IF.

Annons

Sundsvalls DFF är mitt uppe i slutspurten av Elitettan. Men på onsdagskvällen var det DM-final mot Selånger som stod på schemat. En match som till mångt och mycket kom att handla om just SDFF som dominerade större delen av matchen.

Första målet kom efter drygt 20 minuter genom Ayara Nchout Njoya.

Och sedan gjorde Sundsvalls DFF både 2–0 och 3–0, innan Selånger kunde reducera till 3–1 genom Olivia Wänglund i öppet mål. Sundsvalls DFF satte sedan punkt för matchen med ett 4–1-mål.

En seger som betyder mer än en DM-titel för Sundsvall som kämpar i botten av Elitettan.

– Det var en viktig vinst för oss. Då får man lite mer självförtroende inför serien, säger mittfältaren Sandra Sandberg.

Om matchen säger hon:

– Det är en match med toppar och dalar, men i det stora hel tycker jag att vi har kontroll. Vi släpper inte till så mycket, äger mest boll och spelar vårt spel.

Totalt blev det alltså fyra mål för DM-mästarna, men målchanserna var betydligt fler, och laget hade svårt att få in bollen. Något som varit ett problem under hela säsongen.

– Vi har ingen riktig som bara kliver in och gör mål, som många andra lag har, säger tränaren Johan Berglund och fortsätter:

– Sen är det klart att det går troll i det där också om man har svårt att göra mål. Vi får hoppas att det släpper efter i kväll.