Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvalls gymnasium står inför flera förändringar – lämnar lokalerna på Åkersvik

Under de kommande åren ska Sundsvalls gymnasium genomföra en rad förändringar.
Bland annat kommer de flytta verksamheten från lokalerna på Åkersvik till Hedbergska.

Under tisdagseftermiddagen har Sundsvalls gymnasium gått ut med uppgifter om att de planerar att göra förändringar i verksamheten. Detta i syfte att frigöra resurser och på sikt gynna elevernas undervisning och måluppfyllelse.

Förändringarna ska ske stegvis och beräknas inledas hösten 2018 med att flytta verksamheten på Åkersvik till Hedbergska.

- Vi har gjort en omfattande utredning av gymnasiet som visar att det finns stora möjligheter att samarbeta och nyttja våra lokaler betydligt bättre och därmed minska våra lokalkostnader. Besparingen på lokalerna kan vi istället satsa på undervisningen till våra elever för att ge de dem de bästa förutsättningarna för att lyckas i skolan och därmed öka måluppfyllelsen, säger Mikael Öst, verksamhetschef gymnasiet, Sundsvalls kommun i ett pressmeddelande.

Det ska finnas stort behov av att förtydliga ledningskedjan på Sundsvalls gymnasium och förändringar i ledningsorganisationen finns med i planerna. Några delar som lyfts som viktiga är ökad likvärdighet, integration och tätare samarbete mellan programmen.

- Vi har idag informerat all personal på Sundsvalls gymnasium om de kommande förändringarna och vår målbild. Det är viktigt att alla känner sig delaktiga och medverkar i genomförandet av förändringsprocessen, avslutar Mikael Öst pressmeddelandet.

Andra förändringar, förutom flytten från Åkersvik som kommer att ske, har ingen bestämd tidsplan ännu. Några av dessa är att de ska se över om vissa verksamheter kan flyttas. Till exempel introduktionsprogrammet språk från tidigare Nackstaskolan och särskolan i paviljongerna på Åkersvik.

Det planeras även för en grundlig risk- och konsekvensanalys av lokalerna på Åkersvik för en eventuell flytt av Södermalmsskolan, som står inför omfattande renoveringar och behöver flytta under den tiden.