Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvalls IBF föll i serieepilogen – nu väntar kval

Det blev ingen seger för Sundsvalls IBF i grundseriens sista match i damernas division 1 norra. Laget åkte dit i förlängningen borta mot Örnsköldsvik.

Det började annars riktigt bra för Sundsvall som tidigt kopplade ett grepp om tillställningen. Redan efter 1.38 hittade Anna Östman rätt och drygt elva minuter senare höll sig lagkaptenen Stina Allgulander framme och skickade in 2–0 till gästerna i Skyttis Arena.

Hemmalaget kom dock tillbaka och hann med både en reducering och en kvittering i tredje perioden utan att Sundsvall kunde svara. 2–2 stod sig ordinarie tiden ut och i förlängningen kunde sedan ÖIB avgöra.

Nu var Sundvall – som slutar på tredje plats i tabellen – klart för kval till superligan oavsett utgång i matchen, eftersom RIG Umeå tackat nej till sin kvalplats.

Vilket motstånd det blir avgörs någon gång vid 18-tiden på söndagen, då den östra division 1-serien spelas färdig. Klart är att det blir en matchserie om tre matcher mot antingen Hammarby eller Tyresö.

Efter att både Hammarby och Tyresö vunnit sina sista matcher står det klart att Hammarby vinner serien på bättre målskillnad. Därmed blir det Hammarby som IBF ställs mot i den första kvalrundan. Sundsvalls IBF börjar hemma, första matchen spelas på lördag i Sporthallen. Därefter väntar en eller två bortamatcher i Stockholm beroende på utgång.