Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvalls IBF gör succé med sin nya strategi: "Vi springer sönder de andra"

Seger och ett ryck i tabellen för Sundsvalls IBF.
Fyra mål och poängligaledning för Agnes Wiklund, liraren som hade en bra lördag i Sporthallen.
– Vi springer sönder de andra lagen den här säsongen, säger Wiklund efter 8–2 mot Örnsköldsvik.

När den stora stjärnan Frida Eriksson försvann efter den förra säsongen lade tränare Tomas Stenlund om strategin för Sundsvalls IBF.

Efter halva grundserien i division I norra står det klart att han har lyckats med omställningen.

– Förra säsongen gick på en femma och vi visste att de var seriens bästa, de gjorde som de ville. Nu är det fjärde matchen i rad där vi rullar på tre formationer, säger Tomas Stenlund.

Resultatet är imponerande så här långt:

x Åtta segar på nio matcher.

x Tvåa i tabellen.

x Tre av fyra spelare i toppen av poängligan kommer från Sundsvall IBF.

– Vi har tränat stenhårt hela sommaren och eftersom vi har ett orutinerat lag den här säsongen så vill vi skapa en träningskultur. Jag hade faktiskt inte räknat med resultat så här snabbt, vi är längre fram än jag trodde vi skulle vara, säger Tomas Stenlund och fortsätter:

– Det är en helt annan mentalitet nu. Vi har kvalitet på träningarna under veckorna och skördar frukten på matcherna. Det blir spännande att se var vi kommer vara framöver.

LÄS MER: Sundsvallslaget i möte med drömvärvningar

En sak som är sig lik sedan förra säsongen är att vassa Agnes Wiklund fortsätter att leverera.

Mot Örnsköldsvik kom fyra mål från Wiklunds klubba och därmed gick honom om lördagens motståndare Frida Tjärnström i poängligatoppen.

– Klart man har koll på det och det känns skönt att äntligen har kommit i kapp. Jag har haft höga krav på mig själv, men det gått ganska trögt för min del tycker jag, säger Wiklund som ändå gjort 22 poäng (13+9) så här långt.

Hon upplever en stor skillnad i lagets sätt att spela jämfört med förra vintern.

– Det har ju gått jättebra för laget. Jag tycker att det är lite överraskande, men i år är vi ett lag som springer sönder de andra lagen. I fjol kunde vi spela runt mycket, men nu har vi fått in löpstarka spelare och det smittar av sig på oss andra, säger Wiklund.

Efter segern mot ÖIBK på lördagen befäster Sundsvalls IBF sin position som tabelltvåa, en placering som innebär kval till Superligan till våren om de behåller den.

Vad kan stoppa er den här säsongen?

– Det är väl om vi slutar med att springa. Det är det vi har sagt att vi ska göra, men det händer att vi i vissa moment står stilla för mycket. Då tappar vi boll och får kontringar mot oss, så vi måste ha det i huvudet hela tiden, säger Wiklund.