Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvalls IBF jagar landslagsback

Sundsvalls IBF drömmer om att ta steget upp till Superligan.
För att göra det krävs spetsvärvningar – nu jagar man landslagsspelaren och Sundsvallstjejen Isabell Krantz.
– Det står mellan IBF och Pixbo, säger backen.

Sundsvallstjejen Isabell Krantz, född 1989, har fyra VM-guld i innebandy med Sverige på meritlistan och är en nyckelspelare i Göteborgslaget Pixbo.

Landslagsbacken har nu ett utgående kontrakt och är den stora drömvärvningen för Sundsvalls IBF som jobbar för att nå Superligan.

Tränaren Tomas Stenlund:

– Jag har varit på henne jättemycket. Kommer hon är det startskottet för en satsning där ett delmål är att nå Superligan. Skulle vi få henne nu vore det som om en allsvensk klubb värvade Robin Nilsberth.

Samtal pågår mellan IBF och Krantz som ska ta ett beslut om framtiden inom kort.

– Att gå ned till division I är så klart ett stort steg, samtidigt vore det roligt att vara med och försöka spela upp ett lag från Sundsvall till SSL. Det är jättekul att de jobbar så hårt för det, säger hon och fortsätter:

– Samtidigt är det ett VM-år som kommer och jag vet inte hur förbundskaptenerna ser på det.

Just nu står valet mellan en fortsättning i Pixbo och en flytt hem till Sundsvall. Skulle Krantz välja Sundsvall kan det bli en riktig jackpot för IBF som då kanske kan lyckas locka hit även en finsk landslagsspelare i form av Krantz sambo Laura Manninen.

– Hon är också med i beslutet, det är inte bara jag. Men hon har kontrakt med Pixbo och har inte pratat något med IBF ännu vad jag vet, säger Krantz.

Samtidigt som Sundsvalls IBF jobbar hårt för att landa värvningen av Isabell Krantz så tittar man på fler nyförvärv och jobbar för att stärka sin organisation.

– Vi har kontakt med två andra spetsspelare, det handlar om toppspelare i Superligan, säger Tomas Stenlund och fortsätter:

– Så hårt som vi tränar nu har nog inget damlag inom innebandyn i Sundsvall tränat tidigare. Vi försöker bygga en grund för att vara redo att gå upp den dagen vi har den kvaliteten i truppen. Samtidigt försöker vi bygga en organisation som hos de bästa lagen i Sverige. Om vi inte ror allt i hamn i år med en trupp som kan gå upp så ska vi i alla fall skapa en träningskultur och en organisation som håller den klassen.

Läs också: Krantz om den otäcka skadan.