Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvalls julmarknad slår upp portarna till helgen

Under helgen är det ännu en gång dags för Sundsvalls julmarknad att ta plats på Norra Berget. Marknadsbesökarna kommer att erbjudas att handla hantverk och matvaror, men även olika aktiviteter kommer att erbjudas.

Lördagen och söndagen den 9-10 december kommer Norra Bergets friluftsmuseum att hålla i en julmarknad i Sundsvall. Förutom att varor kommer att finnas till salu erbjuder marknaden även sina besökare olika aktiviteter som att åka häst och släde och att dansa runt julgrannen.

– Nytt för i år är att vi har flyttat upp aktiviteter till friluftsmuseets äldsta område. Där blir det ponnyridning med en fantastisk utsikt över den vackert upplysta stenstan. I köket på Röklandsgården erbjuds pysselverkstad med jultema och i storstugan blir det försäljning av produkter baserat på vad skogen erbjuder, berättar Ammi Lenander, informatör på Norra Berget, i ett pressmeddelande.

Marknadens arrangörer rekommenderar besökerna att åka buss till och från marknaden då bilköerna förväntas bli långa och parkeringsplatserna är knappa.

– Julmarknadsbussen avgår från Navet och är gratis eftersom vi vill ge alla en möjlighet att komma hit och få ta del den fantastiska julstämningen, säger Ammi Lenander.