Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvalls kommun hjälper den som behöver att handla mat

KOMMUNINFORMATION. Bor du i Sundsvalls kommun, är äldre än 70 eller tillhör en annan riskgrupp samt inte har en anhörig eller annan kontakt som kan hjälpa dig att handla mat? Ta hjälp av oss att handla.

Så här gör du för att beställa matvaror

Ring 060 19 25 50 för att beställa matvaror.

När du ringer 060 19 25 50 får du lämna ditt telefonnummer. Vi ringer sedan upp dig och tar emot din beställning samt kommer överens om tid och plats för leverans. Du betalar för matvarorna i efterhand genom faktura.

Kostnadsfri hjälp med trygg leveransrutin

Matvarorna levereras utanför dörren hos dig som beställer. Den rutinen minskar smittorisken men gör också att du inte behöver öppna dörren för okända personer. Du betalar inget för att vi handlar och kör hem dina varor.

Vem kan få den här hjälpen?

Den här tillfälliga tjänsten finns till för dig som inte har hemtjänst och som vanligtvis kan handla själva. Den gör det möjligt för dig som är äldre än 70 eller tillhör en annan riskgrupp att följa rekommendationerna att hålla dig borta från butiker med anledning av coronaviruset Covid-19.

Du som har möjlighet att få hjälp från anhöriga eller bekanta med att handla mat, ska i första hand fortsätta att ta hjälp den vägen. Om du inte har den möjligheten så hjälper vi till.

Du som har hemtjänst i vanliga fall, får hjälp enligt ordinarie rutiner.

På Sundsvalls kommuns kriswebb kan du läsa mer om hur Covid-19 påverkar vår verksamhet och dig som bor och verkar i Sundsvall.

Ovanstående information har producerats av Sundsvalls kommun och ej en artikel av nyhetsredaktion.