Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvalls kommun, lär av idrotten

Det verkar vara svårt att bli av med personer inom kommunen som misslyckas med sina uppdrag. Inom idrotten är det ju självklart att sådana personer försvinner från föreningen.

Tänk er själva ett hockeylag med en tränare, en biträdande tränare, en backtränare, en spelarstrateg, en forwardscontroller och så vidare. Blir det ett bättre lag? Knappast.

Här följer en liten historia, som skulle kunna vara från verkligheten. Det var tävling i kanot mellan Sundsvall och ett team från Japan. Japanerna vann hela tiden och Sundsvalls kommun tillsatte en konsult för att undersöka varför japanerna vann. Då upptäcktes att i det japanska laget var det nio paddlare och en styrman. I laget från Sundsvall var det två paddlare, tre strateger, två controller och tre styrmän. Vad gjorde nu Sundsvall åt denna sak. Jo, naturligtvis anställdes ytterligare en strateg. Vilket lag tror ni då vann?

Svenne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel