Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvalls kommuns kulturstipendiater utsedda

Fyra ungdomar inom konst, arkitektur och film, samt en musikveteran belönas i år med Sundsvalls kommuns kulturstipendier.
De är John Beijer, Emil Österholm, Axel Larsson, Maria Forslin samt Reinhold Peter. Johanna Edgren och Emilia Bergmark belönas ur en särskild fond för konstprojekt.

Kulturstipendiet till unga och lovande förmågor inom kulturområdet går till John Beijer, för att undersöka nya konstnärliga uttryckssätt, till Emil Österholm för att bygga upp sin keramikverksamhet och till Axel Larsson för att utveckla sitt arbete inom konst och arkitektur.

Maria Forslin får hjälp för att arbeta vidare med filmen Gryning.

Alla fyra är uppvuxna i Sundsvall. Reinhold Peter för sin del har verkat i Sundsvall i 30 år som musikterapeut och musikhandledare. Inte minst erbjuder han barn och unga musiklek, instrumentbygge och kurser och ger barn och föräldrar chans att sjunga tillsammans. Han får därför Hedersomnämnande.

Konstnärerna Johanna Edgren, verksam i Ljungaverk, och Emilia Bergmark tilldelas var sitt stipendium ur Carl Frisendahls minnesfond för att realisera ett kommande konstprojekt respektive stöd för examensarbete. Stipendierna delas ut den 14 december i Kulturmagasinet.

Läs om förra årets stipendiater: Här är de som prisas av kommunen