Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvalls kyrkokör öppnar julens sångfest på tisdag

Juletid är sångtid för åtskilliga körer, och i år är Sundsvalls Kyrkokör extra tidigt ute.
Tisdag den 28 november bjuder den in till konsert med Olle Persson och Mälarkvartetten.

– Det är kanske lite tidigt att kliva in i julen, men någon ska ju vara först, säger Sundsvalls Kyrkokörs ledare Pernilla Backlund.

I år gästas kören av operasångaren Olle Persson, ofta sedd i Sundsvall genom åren inte minst på Schymbergsgården, samt stråkkvartetten Mälarkvartetten. Den och Olle Persson har samarbetat sedan 2012.

– I fjol gav de konsert här själva, så det här blir en halvrepris, säger Pernilla Backlund.

På programmet står kända och okända julsånger. Till exempel har Alice Tegnér skrivit några julvisor som är mindre kända.

– Och riktiga klassiker är Den heliga staden, O helga natt och Koppången. Generellt blir det juligt, lättlyssnat och ganska klassiskt, säger Pernilla Backlund.

Marco Fonseca, kantor i Säbrå församling, hjälper till på orgel och piano och solisterna gästar även Säbrå kyrkokör den 29/11.

Konserten ges i GA-kyrkan den 28 november 19.00. Därmed hyser GA-kyrkan julkonserter varje helg fram till jul. Den 3 december, första advent, ges traditionsenligt Världens jul; den 10 december sjunger kören Julstjärnorna och den 16-17 december ges Julton med Kjell Lönnå och hans körer.