Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvalls moské: Vi är inte intresserade av böneutrop – KD fiskar desperat efter röster

Replik på KD: Nej till böneutrop i Sundsvall, ST 14/3.

Islamiska kulturcenter i Sundsvall är en ideell förening som verkar för demokrati och integration. Vi vill ha ett samhälle där alla kan leva i fred och harmoni. Vi är emot alla typer av extremister och vi är för tolerans och respekt.

Vi blev mycket förvånade när vi läste debattartikeln om att KD i Sundsvall säger nej till böneutrop i Sundsvall. Men moskén i Sundsvall har inte tagit upp frågan till kommunen eller ansökt om tillstånd att ha böneutrop. Vi är inte heller intresserade av böneutrop utanför vår lokal så vi förstår inte vad som är problemet. Vi undrar vad KD säger nej till. En icke-fråga för Sundsvallsborna borde det vara.

Ledare: Marcus Bohlin om varför vi inte bör förbjuda böneutrop i Sundsvall: ”Stå upp för religionsfriheten KD”

Vi fruktar att detta inlägg kan föra med sig allvarliga konsekvenser då okunniga människor med onda syften kan ta del av det.

Vi ser den här debattartikeln från KD som ett sätt att skapa en känsla av vi och dem. De goda mot ”de onda som vill ta över Sverige”. I stället för att minska polarisering i samhället jobbar de i stället för att öka den.

Vi fruktar att detta inlägg kan föra med sig allvarliga konsekvenser då okunniga människor med onda syften kan ta del av det. Det kan i sin tur leda till att det sker ännu mer attacker mot moskéer i Sverige. Om då någon kommer till skada, som till exempel våra 40 barn som har aktiviteter på helgerna eller våra grannar får sina hus brandskadade som vid tidigare attacker i Sverige, vem bär då ansvaret för det?

Vi vill gärna också informera Sundsvallsborna att Sundsvalls moské inte får en enda krona i bidrag varken från Sundsvalls kommun eller staten. Vi klarar oss tack vare våra medlemmar som generöst ställer upp och hjälper föreningen ekonomiskt. Vi välkomnar i stället nyfikna politiker till oss för samtal. Vi vill gärna att de tar del av allt det goda vi tillför samhället som till exempel begravningar, sjukhusbesök, studiebesök från allmänheten, arbete mot rasism, terrorism och extremism. Vi samarbetar dessutom med många viktiga myndigheter.

Detta är en del av vårt goda arbete som vi utför helt gratis.

Insändare: Gud har redan lämnat rättssalen – så borde det fortsätta

Vi är medvetna att det är valår och KD är lite desperata att få alla röster som de kan, men de behöver inte fokusera på fel saker. Glöm inte att våra medlemmar också har rösträtt.

Vi vill gärna också att media ifrågasätter vad politikerna säger och frågar oss om den här typen av utspel. Det skulle avväpna det populistiska och islamofobiska som KD vill blåsa upp i Sundsvall.

Vår förening jobbar mycket hårt för ett Sverige som håller ihop, inget vi-och-dem-samhälle. Vi är alla svenska, oavsett bakgrund, var våra föräldrar kommer ifrån eller vilken hudfärg eller religion vi har. 

Avslutningsvis vill vi i moskén med våra över 500 medlemmar tala om att vi är mer än nöjda med böneutrop inne i lokalen fem gånger dagligen och inte tre som Ronja nämnde.

Styrelsen, Sundsvalls moské

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel