Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvalls Sinatra gav upp favoritlåten för Christer Sjögren: "Han fick väl ta den"

Pressträffen och det första mötet med stjärnorna är avklarat.
Nu längtar Lars Sjöbom från Njurunda efter att få kliva upp på Tonhallens scen och framföra Frank Sinatras klassiska låtar. Men favoritlåten fick han ge upp.

Sedan det blev klart att Lars Sjöbom skulle få sjunga tillsammans med Christer Sjögren, Kristin Amparo och Andreas Weise i deras hyllningskonsert till Frank Sinatra har 19-åringen gått som på moln.

I veckan hölls en pressträff i Stockholm då han för första gången fick träffa stjärnorna – och de övriga 19 gästartister som, precis som Lars, lyckats nå hela vägen och får uppträda på sin hemmaplan.

– Jag är yngst med mina 19 år medan den äldste är 82. Det känns jättebra och det ska bli fantastiskt kul att jobba med artisterna, säger Lars.

Läs även: Han är Sundsvalls Sinatra – uppträder med stjärnorna i Tonhallen

Artisterna fick välja vilken låt de ville framföra solo, och för Lars Sjöbom föll valet på välkända "Fly me to the moon". Men egentligen hade han en annan favorit.

– Jag hade helst velat sjunga "New York, New York", men den ska Christer köra. Han fick väl ta den då, säger Lars.

– Men den här låten känns jättebra. Jag har lyssnat mycket på den och jag tror att den passar min röst. Jag ska behålla jazzkänslan men tänker göra en egen modern version.

Det är först i år som han kommit i kontakt med jazzgenren och varit och sjungit på klubbar. Och sångrösten kommer från farfar, berättar han.

Konserten blir utan tvekan ett stort genombrott för Lars, som gärna ser att det öppnar upp för honom framöver.

– Jag hoppas att det här betyder att man får mer möjligheter. Kanske får någon upp ögonen för mig.

Den 3 december hålls konserten i Tonhallen, nio dagar innan Frank Sinatra skulle ha fyllt 100 år. En legend som brukar nämnas som en av de mest inflytelserika personerna inom populärmusiken.

– Tillsammans med hans Rat Pack är han den absolut störste i genren, säger Lars Sjöbom.

Läs även: Tio nöjestips du absolut inte får missa i höst