Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvalls sjukhus hotas av vite på 100 000 kronor – brister i arbetsmiljön måste åtgärdas

Arbetsmiljöverket förelägger Sundsvalls sjukhus ett vite på sammanlagt 100 000 kronor om man inte genomför en rad åtgärder för att förbättra arbetsmiljön för de anställda.

Läs också: Tillsyn avslöjar kaos på medicinkliniken

Vitet riktas mot sjukhusets avdelning 2 (hematologi), 24 (medicin), 25 B (stroke) och 27 (kardiologi) och handlar om sju olika krav som måste ha åtgärdats före den 31 maj. Bakgrunden är den pressade arbetssituationen med ständiga överbeläggningar som pressat vårdpersonalen under en längre tid.

Läs också: Makabert rekord med 46 överbeläggningar

Arbetsmiljöverket kräver bland annat att arbetsbelastningen för läkare, sjuksköterskor och undersköterskor ska anpassas inte bara på lång sikt utan även på kort sikt.

Läs också: Nya miljonviten hotar länssjukhuset

Vidare krävs en handlingsplan för enhetschefernas arbetssituation. Ett annat krav är att landstinget måste följa upp vilken effekt som man uppnått med de prioriteringsplaner som genomförts för undersköterskor och medicinska sekreterare