Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvalls sprinterstjärna står över SM: "Det är surt – men jag prioriterar att träna"

Han har inte gjort en tävling sedan augusti 2014.
Och det blir inte heller någon återkomst under helgens inomhus-SM.
Men Stefan Tärnhuvud blickar ändå framåt mot ett spännande 2016 med tillförsikt.
– Det känns fantastiskt bra med löpningen, säger han.

Annons

I Malmö samlas den svenska eliten till helgen för SM-tävlingar. Sundsvallssprintern Stefan Tärnhuvud stannar hemma och tränar. Helt enligt plan.

– Jag står över inomhussäsongen eftersom jag missade hela förra säsongen har jag bestämt mig för att träna hela vintern. Jag tänkte ett tag vara med bara för att det är kul att tävla, men det kommer en sommar med ett EM och en eventuell OS-stafett.

Att inte få tävla känner Tärnhuvud är surt, inte minst med tanke på att det är länge, länge sedan han stod på en startlinje med allvar framför sig.

– Sista gången jag tävlade var augusti 2014. Sedan opererade jag höften och i fjol slet jag av känsenan. Men nu känns det bättre än på många, många år. Alla senor är på plats och det är riktigt kul i träningsgruppen. Jag måste träna helt enkelt, med hög kvalitet och hade gärna tävlat i helgen, det känns lite surt, men det ska bli en riktigt kul säsong.

Stefan Tärnhuvud tror på spektakulära 60-meterslopp under SM-helgen.

– Det är kul, 60 meter inomhus är fullt ös.

Vem vinner?

– Odain Rose får bära favoritskapet med sina 6,62, det är en internationellt gångbar tid. Men jag höjer ett finger för min träningskompis Tom Kling Baptiste som har varit ruskigt bra på träning på slutet.

Sundsvallssprintern Johan Lilja, som läser till läkare i Umeå, kommer inte heller till start under inomhus-SM.