Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvalls Tidning sänder Timrå IK:s matcher i SCA-cupen – det ser experten fram emot: "Liten försmak av serien"

 
SCA-cupen 2020
Visa alla artiklar

Den klassiska turneringen SCA-cupen kommer tillbaka, något senare än vanligt som följd av coronapandemin.
För sjunde året i rad sänder vi Timrås möten med de hockeyallsvenska konkurrenterna i en kraftmätning inför säsongen.
– Vi kommer leverera högklassiga sändningar där tittarna kommer få se en rolig försäsongshockey, säger ST:s Jennifer Engström om den kommande turneringen.

Den 16 september inleds den klassiska försäsongsturneringen SCA-cupen, där Timrå möter Mora i den första matchen och därefter spelar match två och tre mot Björklöven och Modo på fredag respektive lördag.

Och som traditionen bjuder kan du se samtliga Timrås matcher hos Sundsvalls Tidning, när vi sänder totalt fem av turneringens matcher.

Ett bekant ansikte som kommer dyka upp i rutan under turneringen är Sundsvalls Tidnings Timråreporter Jennifer Engström.

Det har varit ett minst sagt speciellt år med pågående pandemin och SCA-cupen spelas senare, och om det är publik blir det med färre än vi är vana vid. Många kommer därför se matcherna via våra sändningar istället för på plats. Vad kan folk förvänta sig av årets tv-sändningar?

– Vi kommer leverera högklassiga sändningar där tittarna kommer få se en rolig försäsongshockey med pålästa experter och kommentatorer. Vi kommer också förmedla känslorna från isen genom intervjuer och analyser från rinkside, säger Jennifer Engström.

Förra året slutade Modo som segrare av cupen, för femte gången i historian. I år ser Jennifer Engström Björklöven som den hetaste kandidaten.

– Björklöven är ju det laget som på pappret är starkast, men både Timrå och Modo lär vara där uppe och kriga i toppen av Hockeyallsvenskan, så det här kan bli en liten försmak av serien och egentligen kan vilket lag som helst vinna. Modo får också in ett par riktigt bra förstärkningar inför turneringen.

Vad hoppas du få se under turneringen?

– Det är alltid kul att se någon ny talang dyka upp. Jag hoppas att vi får se någon som överraskar oss.

Vad kommer du följa extra noga vad gäller Timrå under SCA-cupen?

– Framför allt är jag nyfiken på hur kedjorna komponeras, med nyförvärven Liljewall, Blomqvist, Lodin och Reinhardt. Blir det en ny, stekhet, förstakedja med någon av dem tillsammans med Dahlén?

Hur tror du att Timrå står sig gentemot de andra lagen?

– Jag tror att Timrå är starka och kommer bjuda upp till tuffa matcher. De har en god chans att plocka flera segrar.

FAKTA: Här är matcherna vi sänder från SCA-cupen

Onsdag 16 september: Timrå–Mora, 19.00

Fredag 18 september: Björklöven–Timrå, 16.30

Fredag 18 september: Mora–Modo, 20.00

Lördag 19 september: Mora–Björklöven, 14.00

Lördag 19 september: Modo–Timrå, 17.30

Så gör du för att se matcherna!

Som prenumerant hos oss behöver du inte betala något för att se våra tv-sändningar. Matcherna ingår i din prenumeration! Genom att logga in på st.nu får du tillgång till alla matcher vi livesänder samt alla plusmärkta artiklar på våra sajter.