Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallsåkarens fight i världscupen – "fick en armbåge i ansiktet"

Johan Edin ledde kvartsfinalen i finska Lahtis när hans medtävlande kom ikapp och ville förbi. Det slutade med att fyra åkare inklusive Edin föll. Något som gjorde finländaren Matias Strandvall rasande på Edin.
– Jag var före och var tvungen att hålla innern, säger Johan Edin till SVT efter loppet.

Det var rejält irriterat efter sprintloppet. Johan Edin från Kovland höll sitt spår på innerkanten i kurvan inför upploppet, bakifrån kom finske åkaren Matias Strandvall och trängde sig in på insidan.

– Jag var före och var tvungen att hålla innern och de försökte hitta spår som inte fanns. Kände hur jag fick en armbåge i ansiktet, säger Johan Edin till SVT.

Strandvall menade att det var Johan Edin som drog omkull honom.

– När jag var förbi honom kände jag ett drag i midjan, det är avstängning och rött kort på en gång. Det är att han drar i min midja som orsakar kraschen, säger Matias Strandvall.

Händelsen väckte starka känslor hos finländaren.

– Jag är jätteirriterad. Jag sa några väl valda ord redan ute på banan.

Matias Strandvall passade även på att fälla ett par kommentarer mitt under Edins intervju med SVT.

– Det var jävligt onödigt, jag kände att han drog mig i midjan. För mig är det rött kort, sa Matias samtidigt som han dunkade Edin i ryggen co hgick vidare,