Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallsbacken missar landslagsturnering: "Självklart inte optimalt"

Sundsvall Wildcats landslagsback Annie Svedin har dragits med ljumskproblem den senaste tiden och tvingas nu lämna återbud till Damkronornas fyrnationsturnering i Oskarshamn. Med knappt två månader kvar till VM är lagets skadelista oroväckande lång.

Fjolåret avslutades intensivt med dubbla landslagsturneringar och seriespel. Och med flera skador i Wildcats har 2016 inletts med flitigt matchande för backen Annie Svedin. Nu säger kroppen ifrån.

Svedin har vilat de senaste seriematcherna för att bli kvitt sina ljumskproblem inför fyrnationsturneringen i Oskarshamn 12–15 februari. Nu står det klart att 24-åringen tvingas lämna återbud.

Läs också: Damhockeyn tvingas spela utan läkare och ambulans: "Vi får åka till akuten själva"

– Det är en säkerhetsåtgärd. Ljumskarna är inte helt fräscha och jag tror inte att en vecka i Oskarshamn gör att det blir bättre. Ljumskarna har varit en svaghet, och man blir inte yngre precis, säger hon.

När kan du vara tillbaka i spel?

– Det är lite osäkert, men förhoppningsvis tar det inte så lång tid. Jag siktar på att stegra träningen efter landslagsuppehållet och vara med i de sista seriematcherna innan kvalet.

Damkronorna har liksom Wildcats stora skadeproblem och har fått flera avbräck inför fyrnationsturneringen. Förutsättningarna kunde ha varit bättre med ett VM runt hörnet.

– Självklart är det inte optimalt, och helst skulle man vilja åka med. Men det kan samtidigt förstöra mer än vad det hjälper. Det gäller bara att göra det bästa av situationen, säger Annie Svedin.

VM avgörs i Kamloops i Kanada 28 mars–4 april.

Läs också: Leif Boork om de ojämna villkoren: "Det är inte herrhockeyns öronmärkta pengar"