Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsbo förbjuds att gå på hockey och fotboll

Bråket vid derbyt mellan Djurgården och AIK den 4 april har nu utmynnat i att några personer stoppas från att gå på matcher framöver, det gäller både hockey och fotboll.

En som får tillträdesförbud är Mikael Skillt från Sundsvall, känd för sitt engagemang inom Svenska motståndsrörelsen.

Annons

I beslutet från Södertörns åklagarkammare motiveras avstängningen med att Mikael Skillt iakttagits när 40 personer gått till förenat våld mot polisen, det hade också kastats sten och polisen hade hotats. I det sammanhanget är inte Mikael Skillt utpekad som enskild aktör. Men det är han för att han ska ha hjälpt en person att fly från polisen.

– Jag har inte kastat sten eller hotat polisen. Jag kom först till platsen och gick sist. En person fick stryk av en civilklädd polis. Jag såg det och visste inte då att det var en polis, så jag skrek att han inte skulle röra killen som låg på backen, säger Mikael Skillt.

Den civilklädde polisen ska inte ha legitimerat sig och det var inte förrän fler poliser kom till platsen som det blev uppenbart för Mikael Skillt att även den första mannen hörde till poliskåren.

Han tycker att det är trams att anklaga honom för att ha främjat flykt eftersom personen som låg på backen i det närmaste var medvetslös. Killen fördes sedan till sjukhus med hjärnskador.

– Det är tråkigt att jag beläggs med idrottsförbud för jag tycker om både fotboll och hockey. Men jag kan ta det för att personen kanske kom lindrigare undan polisens våld än om jag inte hade agerat.

Annons