Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallsbo misshandlade gravid flickvän utanför akuten – slog med döskallering

"Dö din jävla slyna" ska mannen ha skrikit utanför akutmottagningen dit kvinnan fördes efter ett epilepsianfall i oktober. Där utbröt tumult och han ska ha slagit och sparkat sin flickvän.
Efter det eskalerade våldet och vid nyår misshandlades hon tills hon blev medvetslös.

En Sundsvallsbo i 25-årsåldern åtalas för att upprepade gånger ha misshandlat sin gravida flickvän under den gångna hösten. Vid nyår ska kvinnan ha kastats och knuffats mot ett skåp, hon ska även ha blivit slagen, sparkad och huggen med en sax i benet. Mannen slog kvinnan till dess hon blev medvetslös.

Innan den händelsen ska kvinnan ha mist parets väntade barn, halvvägs in i graviditeten.

Men mannen har en annan version av händelsen. Han hävdar att han gick i motvärn och att bråket startade med att kvinnan attackerade honom med en kökskniv.

Både kvinnan och mannen har missbruksproblem. De har varit ett par sedan något år tillbaka och den 2 oktober startade bråket med ett svartsjukedrama på en restaurang i Sundsvall. Kvinnan ska enligt uppgift ha blivit knuffad av sin misstänksamme pojkvän och därefter ska hon ha fått ett epileptiskt anfall, varpå hon fördes till sjukhuset i ambulans. När kvinnan hade undersökts och skulle åka hem igen avråddes hon av en medföljande polis från att åka hem tillsammans med pojkvännen.

Patrullen lämnade så småningom platsen och en kort stund efteråt svartnade det för mannen utanför mottagningen. Enligt åtalet ska mannen ha dragit sin fästmö i håret, han ska enligt vittnen också ha slagit och tryckt sina händer mot hennes bröstkorg och sparkat henne på kroppen. Under misshandeln ådrog sig kvinnan smärta, blånader och hårbortfall.

I mitten av november var det dags igen. Då ska han ha knuffat kvinnan och slagit henne flera gånger i ansiktet i parets bostad. I polisförhör har kvinnan berättat att de hade småbråkat hela dagen eftersom mannen var sur då han inte hade fått tag i den drog han är beroende av. Vid det tillfället berättade kvinnan också att hon var gravid, men hon ville inte uppge hur långt gången graviditeten var.

Paret åtalas också för att tillsammans med en 23-årig Sundsvallsbo ha gjort sig skyldiga till ett par grova stölder i olika bostadshus. Inbrotten utfördes vid årsskiftet i Söråker och i Hagaområdet. Stöldgodset ska enligt åtalet sedan ha lagts ut för försäljning.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!