Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallsbo smugglade narkotika från Iran

Tullen på Arlanda kontrollerade Sundsvallsbon som sa att han inte hade något att deklarera. Nu åtalas mannen för narkotikasmuggling vid två tillfällen.

Annons

Sundsvallsbo har tidigare lagförts för narkotikabrott och för att ha försökt smuggla narkotika från utlandet till Sverige. Nu åtalas han för narkotikasmuggling från Iran vid två tillfällen under fjolåret.

I maj stoppades mannen av tullen på Arlanda, då ska han ha haft hundratals narkotikaklassade tabletter med sig. Han erkände då narkotikasmuggling eftersom han fört med sig 200 tabletter som innehöll klonazepam men förnekade brott rörande de övriga 180 narkotikaklassade tabletter han hade med sig. Han har också sagt att han trodde att det var färre tabletter än vad Tullverket kom fram till.

I höstas stoppades mannen åter igen av tullen på Arlanda. Även den gången hade han narkotikaklassade tabletter med sig och i munnen gömde han en mindre mängd metamfetamin. Den gången sa sig Sundsvallsbon ha haft för avsikt att deklarera tabletterna men sa att han blivit hänvisad till tullfiltrets gröna gång av en tulltjänsteman.

I förhör har mannen också sagt att han hade för avsikt att ha narkotikan för eget bruk.