Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallsbo svårt misshandlad av polis i Ukraina

Sundsvallsbon Mikael Skillt, som är knuten till det nazistiska Svenskarnas parti, ska ha blivit svårt misshandlad i Ukraina.

Mikael Skillt befinner sig i landet för att ge stöd till den nationalistiska revolutionen. Hans mamma, Ann Skillt, berättar att misshandeln ägde rum under lördagen i samband med en resa österut då Mikael Skillt och hans sällskap ska ha blivit stoppade och bortförda av prorysk polis.

– Enligt den person jag pratat så blev de utsatta för tortyrliknande misshandel, säger hon.

Mikael Skillt ska bland annat ha ådragit sig skador i ett knä, bröstkorgen och ryggen. Efter frisläppandet ska han ha blivit omhändertagen på sjukhus.

– Jag har fortfarande inte fått kontakt med honom. Får jag inte det inom några dagar kommer jag att flyga ner själv, säger Ann Skillt.

Samtidigt ligger en film ute på Youtube där Mikael Skillt berättar om händelsen. Filmen publicerades den 13 april och enligt den förefaller han inte vara allvarligt skadad.